2009. november 27., péntek

Rozmaringos sütőtöksaláta



Hozzávalók:
  • 60 dkg sütőtök egyforma kockákra vágva (kb... fogalmam sem volt mennyi 60 dkg sütőtök, így saccra ment a dolog:))
  • fél - 1 fej fej jégsaláta ízléstől függően (vagy bármilyen másfajta saláta) darabokra tépve
  • 1 nagyobb paradicsom apró kockákra vágva
  • 4 ek dióolaj (lehet másfajta olaj is)
  • balzsemecet (én ezt kihagytam, nem szeretem az ecetet)
  • 2 szál friss rpzmaring finomra vágva
  • só, bors
Elkészítés: A sütőtökdarabokat tespibe tesszük, megsütjük, onnan kivéve jól lehűtjük. Közben az olajat összekeverjük sóval, borssal, rozmaringgal. Egy nagy tálba tesszük a salátát, a sütőtököt és a paradicsomot, majd rátesszük az olajos cuccot és lazán összeforgatjuk.

Mi rozmaringos-fetás tepsis krumplival ettük, és még Olivér is el volt tőle ájulva... :)

Forrás: Ízek és érzések magazin

Nincsenek megjegyzések: