2009. május 11., hétfő

Diós/mandulás csók

Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió/mandula
  • 7 dkg porcukor (szerintem lehet több)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 5 dkg mazsola/aszalt szilva/aszalt bármi (érdemes előtte beáztatni kicsit, és apróra vágni - a mazsolát nem kell... :))
  • 1 dl víz
  • 0,5 dl olaj
  • (esetleg egy tk mézeskalács-fűszer - én nem tettem)
Elkészítés: Összekeverjük a száraz hozzávalókat, ehhez öntjük a vizet és az olajat: lágy, de vizes kézzel formázható masszát kell kapnunk. Golyókat formázunk.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük (az én sütőmben félidőben fordítani kell egyet rajta)

EGYSZERŰ, GYORS, és egy meglepően omlós, finom süti az eredmény! :) (Bercel ma délelőtt 5öt megevett belőle... :)) (Mi most aszalt szilvával csináltuk, mert az volt itthon)

Forrás: http://hobbifozocske.blogspot.com/2008/12/manduls-csk-tojs-nlkl.html