Pizza
- 50 dkg tk liszt
- 1 kk só
- 1 ek cukor
- 3/4 zacskó száraz élesztő
- 60 ml olaj
- 2,5 dl langyos víz
Elkészítés:
A hozzávalókat a megadott sorrendben összekevered, összegyúrod (nem kell sokáig vacakolni vele... :)), majd hagyod kelni kicsit (kb. 2 órát). (Vagy berakod a kenyérsütőbe a "tészta/dough" programra.) Amikor megkelt, vizes kézzel kinyújtod, tepsibe rakod. A tetejére aztán rakhatsz bármit, amihez éppen kedved van. (Én szoktam paradicsom-konzervből - chopped tomato - és firss paradicsomból pizzaalapot készíteni: forralod, sózod, fűszerezed - bazsalikom és oregano mehet bele bőven), aztán erre rakhatsz mindenféle finomságot.)
Megjegyzés: már nem használom a kenyérsütő gépet dagasztásra (sem), hanem simán kézzel gyúrom a tésztát pár percig, úgy is nagyon fini lesz.
Tipp: Ha van olyan a családban, mint nálunk Olivér, hogy nem eszi meg a pizza szélét (PEDIG AZ A LEGJOBB RÉSZE!), akkor érdemes a széleket sajttal megtölteni, mint a képen szereplő pizzán. Nálunk bevált :)
A hozzávalókat a megadott sorrendben összekevered, összegyúrod (nem kell sokáig vacakolni vele... :)), majd hagyod kelni kicsit (kb. 2 órát). (Vagy berakod a kenyérsütőbe a "tészta/dough" programra.) Amikor megkelt, vizes kézzel kinyújtod, tepsibe rakod. A tetejére aztán rakhatsz bármit, amihez éppen kedved van. (Én szoktam paradicsom-konzervből - chopped tomato - és firss paradicsomból pizzaalapot készíteni: forralod, sózod, fűszerezed - bazsalikom és oregano mehet bele bőven), aztán erre rakhatsz mindenféle finomságot.)
Megjegyzés: már nem használom a kenyérsütő gépet dagasztásra (sem), hanem simán kézzel gyúrom a tésztát pár percig, úgy is nagyon fini lesz.
Tipp: Ha van olyan a családban, mint nálunk Olivér, hogy nem eszi meg a pizza szélét (PEDIG AZ A LEGJOBB RÉSZE!), akkor érdemes a széleket sajttal megtölteni, mint a képen szereplő pizzán. Nálunk bevált :)