2009. április 19., vasárnap

Kakaós csiga

Kakaós csiga



Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1,5 dl olaj
  • fél zacskó száraz élesztő (a 7 grammosnak a fele)
  • 4 ek cukor
Elkészítés: Előmelegíted a sütőt 180 fokra.A száraz hozzávalókat összekevered, majd mehet bele az olaj és a kézmeleg tej. Összegyúrod, és ha minden jol megy, egy nagyon könnyen kezelhető tésztát kapsz. (Lehet hogy lisztre még szükséged lesz) Ami fontos: NEM KELL KELESZTENI!! Rögtön kinyújtod téglalap alakúra, (jó vékonyra, de úgy, hogy még "tekerhető" legyen - kb. 2-3 mm)) megkened olvasztott vajjal, gazdagon megszóród nesquick (vagy másmilyen, tökmindegy, csak cukrozott legyen) kakaóval és feltekered, mintha rétest csinálnál; minden tekerésnél a tészta tetejét megkened olvasztott vajjal, és így tekered tovább. A hengerból ujjnyi vastag szeleteket vágsz, tepsibe rakod, és már sütheted is a kis csigákat, kb. 15 percig (sütőtől függ).

Sok kakaót rakjál bele, mert úgy fini!

Ami a legjobb ebben a receptben (amellett hogy finom), hogy tésztagyúrással, mosogatással, sütéssel együtt 25 perc alatt kész ma direkt lemértem amikor csináltam :) Szóval abszolút gyors recept! :)

Tipp: Az alap receptből lehet bármilyen kelt tésztás süti: bukta, stb.

Forrás: http://hobbifozocske.blogspot.com