2010. december 24., péntek

Mandulás répatorta

Mandulás répatorta
(A 2010-es karácsonyi desszertünk :))


Hozzávalók a tésztához:

30 dkg tk liszt
10 dkg cukor (az eredeti receptben 20 dkg szerepelt, de én azt eszméletlen soknak találtam, és alapból feleztem a mennyiséget - és milyen jól tettem! Nekem még így is édes egy picit, legközelebb max. 7 dkg-ot használok!)
10 dkg darált mandula
1 cs. vaníliás cukor
3/4 zacskó sütőpor
1 kk őrölt fahéj
5 dkg mazsola
2 dl étolaj (legközelebb max. másfelet teszek)
4 tojás-helyettesítő (egg-replacer, vagy 1 tojás helyett 2 ek víz + 1/2 ek őrölt lenmag
40 dkg finomra reszelt sárgarépa

A mázhoz:
Az eredeti recept szerint:
10 dkg natúr krémsajt
10 dkg porcukor (rengeteg!!!!)
5 dkg lágy margarin

Én növényi tejszínt kézi kavartam habosra pár ek porcukorral, és kb. 3 dkg lágy vajjal

Elkészítés: A hozzávalókat a megadott sorrendben összekeverjük, majd 165 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük (tűpróba!!). Az én sütimnek egészen pontosan 54 perc kellett :) Amikor kihűlt, rákenjük a mázat, és elvileg már ehetjük is.

Ami jó ebben a sütiben, az az hogy: 1. finom, 2. hamar elkészül - Bercellel 15 perc alatt összekutyultuk a hozzávalókat, és már mehetett is a sütőbe. (Ebből a 15 percből ráadásul 10 perc azzal telt, hogy én lereszeltem a nyamvadt sárgarépákat... :))

2 megjegyzés:

Katina írta...

ilyen az egyetemen is van, de több mint 400 ft egy szelet. Mondjuk annak a máza ilyen joghurtos-izű.

nagyon jól néz ki, na :)

Katina írta...

van nálam neked meglepi!