2008. december 28., vasárnap


Vegán almás süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg tk liszt
  • 20 dkg növényi margarin
  • 10 dkg nádcukor (szerintem a fele is bőven elég)
  • kb. 5 közepes alma
  • kevés sárgabarack lekvár

Elkészítés:

Összegyúrjuk a lisztet, margarint, cukrot. A tésztát gombóccá formázzuk, frissentartó fóliába tesszük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy viszonylag kicsi tepsit kivajazunk, belenyomkodjuk egyenletesen a tésztát, majd vastagon megrakjuk almaszeletekkel (kimagozzuk, negyedeljük, aztán további vékony cikkekre vágkjuk). A sütit kb. 20-25 percig sütjük. A baracklekvárt felmelegítjük, és megkenjük vele a még meleg süteményt. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, és már ehetjük is! (Még anyukám is evett belőle, pedig ő köztudottan nem egy nagy édességrajongó... :)

Forrás: Sütés tej és tojás nélkül, Holló és Társa Kiadó

1 megjegyzés:

Kata írta...

Hello, van nálam valami számodra, kukkants be! ;o)