Hozzávalók:
- 30 dkg tk liszt
- 20 dkg növényi margarin
- 10 dkg nádcukor (szerintem a fele is bőven elég)
- kb. 5 közepes alma
- kevés sárgabarack lekvár
Elkészítés:
Összegyúrjuk a lisztet, margarint, cukrot. A tésztát gombóccá formázzuk, frissentartó fóliába tesszük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy viszonylag kicsi tepsit kivajazunk, belenyomkodjuk egyenletesen a tésztát, majd vastagon megrakjuk almaszeletekkel (kimagozzuk, negyedeljük, aztán további vékony cikkekre vágkjuk). A sütit kb. 20-25 percig sütjük. A baracklekvárt felmelegítjük, és megkenjük vele a még meleg süteményt. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, és már ehetjük is! (Még anyukám is evett belőle, pedig ő köztudottan nem egy nagy édességrajongó... :)
Forrás: Sütés tej és tojás nélkül, Holló és Társa Kiadó
1 megjegyzés:
Hello, van nálam valami számodra, kukkants be! ;o)
Megjegyzés küldése