2011. február 8., kedd

Majomkenyér


Ezt a receptet Sajtkukactól vettem nemrég, és azóta Bercellel a nagy kedvencünk; az elmúlt 3 hétben 5ször sütöttünk ilyet, ez azt hiszem mindent elárul... :) Finom na!

Hozzávalók:

  • 4 cups liszt
  • 2 tk instant élesztő (7 gr)
  • 4 ek cukor
  • 7 dkg vaj
  • 2,5 dl langyos tej
Elkészítés: a hozzávalókat a megadott sorrendben összekutyulod, dagasztod, majd duplájára keleszted (kb. másfél óra - én rá szoktam tenni a radiátorra, akkor hamarabb megkel).

1 kistálba teszel kb. 5 dkg olvasztott vajat, egy másikba pedig fahéjas cukrot. (ha lehet, akkor gyümölcscukorral vagy barna cukorral csináld!)
A tésztából kis diónyi golyókat csinálsz (vagy csináltatsz Bercellel - haha :)), beleforgatod az olvasztott vajba, majd a fahéjas cukorba. Egy piteformát vagy valamilyen hőálló tálat kibélelsz sütőpapírral (anya, ezt muszáj, neki ne állj nekem kivajazni vagy mittomén... :)), és ebbe teszed bele szépen a kis golyócskákat. Valahogy így:




180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésesnél 160 fok) kb. 40 percig sütöd. (kb. 15 perc után érdemes letakarni alufóliával, hogy ne égjen meg!!!!!!)

Ha kész, kiborítod az tálból a sütikét, és megpróbálod megállni, hogy ne ess neki rögtön - picit legalább hadd hűljön... :)

1 megjegyzés:

Szilvia írta...

Nagyon nagyon finom tényleg :-) Kipróbáltuk!
Várjuk a briós receptet is :-)