2010. július 7., szerda

Siccike nemrég vegán torta-versenyt hirdetett, s mivel épp közelgett Bercel szülinapja, gondoltam benevezek :) A versenyre gyönyörűbbnél gyönyörűbb torták készültek, mindenképp nézzétek meg őket! Az én abszolút kedvencem a fagyi-torta, szerintem jövőre ilyen tortát fogok "sütni"!! Ezenkívül a zabpelyhes diótorta tetszik még nagyon-nagyon, heteken belül elkészítem az tuti! :)
A tortákat ide kattintva találjátok meg

Verdás torta

avagy Bercel-nagyfiam 3 éves lett :)







Körülbelül fél éve tombol nálunk a Verda-őrület, úgyhogy amikor jópár hete megkérdeztem Berceltől, hogy milyen tortát szeretne a szülinapjára, rögtön rávágta, hogy "Vijjám mekvíneset" :) Ja és persze csokisat (azért persze, mert a csokis az ÉN kedvencem - elég volt pár nappal korábban elhinteni, hogy milyen finom csokis tortát sütök, a terv bevált; természetesen csokisat akart a gyerek :)))

Hozzávalók:

A piskótához
  • 25 dkg tk liszt
  • 10 dkg gyümölcs cukor/barna cukor
  • fél csomag sütőpor
  • fél citrom leve és héja
  • 6 ek olaj
  • 2,5 dl növényi tej (rizs vagy zab)

Elkészítés: A megadott sorrendben összekevered a hozzávalókat, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöd (tűpróba fontos, az én sütőmben pl. majdnem 40 percig kell sütni!!) 20 cm-es tortaformában a legjobb szerintem, de még a 22-es is jó.


A krémhez
  • 2 dl növényi tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg liga margarin
  • 10 dkg cukrozatlan holland kakaópor

Elkészítés: A tejszínt elkezdjük melegíteni a cukorral, és kb. 5 percig főzzük. Akkor hozzáadjuk a margarint, és még 5 percig főzzük. Majd a lángról levéve belekeverjük az átszitált kakaóport. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük pár órára (vagy felhasználásig). A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, és rákenjük a párizsi krémet. A torta tetejére étcsokit olvasztottam, a verdás autókat marcipánból gyúrtuk, és ételfestékkel színeztük Judit-barátnőmmel, majd a "rajzolásba" a Zétát is bevettük :)

Forrás: A piskótatészta receptjét Katától vettem, és csak nagyon piciket változtattam rajta (www.hobbifozocske.blogspot.com)

4 megjegyzés:

Katina írta...

csodás! gyönyörű! hihetetlen! eszméletlen! nagyon ügyes vagy!!!

Szobonya Bercel írta...

koszi, aranyos vagy :)
ha sutok neked egy ilyet, kapok toled egy "limara jol bevalt feher kenyere"-t?????????????? :):)

Katina írta...

ezért? kettőt is:D

Miner.hu írta...

Szia!

Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

Üdvözlettel:
Miner.hu