2009. május 11., hétfő

Diós/mandulás csók

Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió/mandula
  • 7 dkg porcukor (szerintem lehet több)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 5 dkg mazsola/aszalt szilva/aszalt bármi (érdemes előtte beáztatni kicsit, és apróra vágni - a mazsolát nem kell... :))
  • 1 dl víz
  • 0,5 dl olaj
  • (esetleg egy tk mézeskalács-fűszer - én nem tettem)
Elkészítés: Összekeverjük a száraz hozzávalókat, ehhez öntjük a vizet és az olajat: lágy, de vizes kézzel formázható masszát kell kapnunk. Golyókat formázunk.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük (az én sütőmben félidőben fordítani kell egyet rajta)

EGYSZERŰ, GYORS, és egy meglepően omlós, finom süti az eredmény! :) (Bercel ma délelőtt 5öt megevett belőle... :)) (Mi most aszalt szilvával csináltuk, mert az volt itthon)

Forrás: http://hobbifozocske.blogspot.com/2008/12/manduls-csk-tojs-nlkl.html

7 megjegyzés:

Katina írta...

Jó is hogy ezt betetted, van egy pár tojásfehérje a mélyhűtőben,a sütögetések után maradt.
(Hogy fogom megszámolni, hogy mennyi?:))
tudom, hogy nem véletlenül nincs benne tojás csak eszembe juttatta h ahhoz kéne csinálni vmit

Néha jó tej/tojás nélkül sütni/főzni, nem kell annyira sokat enni egyikből sem, örülök az ilyen recepteknek (pláne, ha épp nincs itthon tojás:D)
viszont az olajos magvak és én nem vagyunk túl jóban sajnos

na majd lassan indítok egy blogot én is a konyha""művészet""emről

Kata voltam:)

Etus írta...

Hajra, varom nagyon a blogot! :)

Katina írta...

Jelentem, kész:)

Etus írta...

cim???? :)

Katina írta...

Ja, bocsi, azt hittem, a nevemre kattintva elérhető:)
http://semi-sweet-life.blogspot.com/
de még csak épphogy elindult:D

Katina írta...

csak most látom:
0,5 olaj ? :D nem sok az egy kicsit? vagy.. kevés?

Etus írta...

hehhe, koszi hogy szoltal :)