Tortilla chips házilag
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg kukorica liszt
- 1 tk só
- 4 ek olaj
- víz, amennyit felvesz (nekem 180 ml kellett, ezzel a mennyiséggel nagyon jól lehet gyúrni majd nyújtani!)
Elkészítés: A megadott sorrendben összekevered a hozzávalókat, majd gyúrod egy picit. Kis gombócokat formázol, ezeket nyújtod vékony körré (kb. amekkora a palacsinta sütőd), és serpenyőben megsütöd mindkét oldalát, mintha palacsintát sütnél (nem kell alá zsiradék, nem ég le). Miután kihűlt 8 cikkre vágod a köröket, és kevés olajon ropogósra sütöd. (A kevés olaj tényleg kevés legyen, kb. egy adaghoz - 8 cikkely) 2-3 evőkanál!)
Frissen az igazi!
Én kétféle mártogatóst csináltam hozzá:
- tejföl, feta sajt, fokhagyma, pici bors
- ketchup+ szója szósz+ bazsalikom
Forrás: nem emlékszem honnan szedtem... :( neten találtam...
3 megjegyzés:
Megcsináltam csak sima lisztből guacamole-hez, nagyon fincsi volt:)
:) szuper hogy csak sima lisztbol is mukodott! :)
a szükség nagy úr!:D
Megjegyzés küldése