Nyamm Műzligolyók - abszolút kedvenc :)
Az eredeti receptet ITT találtam, de persze szokásomhoz híven picit változtattam rajta :)
Hozzávalók:
1 cup zabpehely
1 cup teflon serpenyőben kicsit megpirított kókuszreszelék
1/2 cup csokicsepp (vagy darabolt csoki)
1/2 cup puffasztott amaránt
1/4 cup őrölt lenmag
(a puffasztott amaránt és az őrölt lenmag kihagyható, de akkor helyettesíteni kell vmi mással - pl. plusz zabpehellyel/őrölt mandulával/bármivel)
2 nagy evőkanál sűrű méz (ha még folyékomy, akkor 3)
3 ek víz
Elkészítés: A megadott sorrendben összekevered a hozzávalókat, kicsit kézzel összedolgozod, és berakod a hűtőbe egy fél órára. Ne ijedj meg, amikor összekevered, akkor nagyon morzsásnak tűnik (és az is :)) de amikor kiveszed a hűtőből, akkor már nagyon jól összeáll, és szuperül formázható! Kis golyókat csinálsz és már kééééész is vagy :) Akár 4-5 napig is eláll. (Én a konyhapulton "tárolom", és jártomban-keltemben amikor vmi édesre vágyom, bekapok egyet.)
Ha kis szemű zabpehelyből csinálod "puhább", ha nagyszeműből, vagy pl. Alnaturás 5gabonás pehelyből csinálod, akkor ropogós lesz.
Az én műzligolyóimban nem látszanak a csokicseppek, mert én ráöntöm a zabpehellyel összekevert csokicseppekre a forró pirított kókuszreszeléket - így a csoki nagy része elolvad, én így jobban szeretem, mert egyenletesebb a csoki íz, de úgy is finom, hogy ha ráharapsz egy nagyobb csokifalatra :)