2009. augusztus 17., hétfő

Kürtöskalács
(Veve kedvence... :))


Hozzávalók (3 darabhoz):
  • 0,5 kg liszt
  • kicsit több mint fél zacskó száraz élesztő
  • 4 ek porcukor
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek olaj
  • kb. 2 dl tej
Elkészítés: A tesztát jól összegyúrod, letakarod konyharuhával, és keleszted 1 órat. Aztán fogsz 3 konzerves dobozt, betekered őket sütőpapírba. Előmelegíted a sütőt 180 fokra, és a tésztából csíkokat sodorsz, majd feltekered a dobozokra (úgy, hogy csatlakozzon mindig a vegehez, es picit lenyomod, hogy ne legyen olyan "buci", ugyis fog kelni még sütés közben. Amikor feltekerted, megkened az egészet olvasztott margarinnal, és beleforgatod fahéjas cukorba (vagy amibe akarod). Aztán meg szépen megsütöd :) (kb. 20-25 perc, de sütőtől függ,közben forgatni kell, legalabbis az én sütőmben kell)


Így tekered fel:


A dobozaim amiket használok (most mondjátok hogy nem vagyok kreatív... :) - B.U.-s parfümös doboz illetve 400 grammos hámozott paradicsom konzerv-doboz:


5 megjegyzés:

S. Nora írta...

hat ez mekkora marha jol hangzik!! Eredetileg a receptes blogodat kerestem, mert pont errol beszeltem az egyik magyar lanynak, aki itt lakik nem messze, es mondta, hogy ossze kell jonni megcsinalni egyutt. De ezt a cimet nem tudtam, szoval elobb a berceles blogra kellett menni, ahol gyorsan elolvastam a szuletestortenetet es irnek is, de most nem van idom :( Ezt most mindjart ki is probalom szerintem iziben, hogy tudjak tapasztalatbol beszelni az uj magyar baratnomnek!

Etus írta...

majd irj hogy milyen lett! :)

Unknown írta...

Etus, ez szuperül nez ki:-) meg kell probalnom...

Anna anyja írta...

Ez mekkora ötlet! Hihetetlen! Én is kérek!!!

Etus írta...

Judit, szivesen latunk titeket egy finom fahejas kurtoskalacsra!!!!! :)