Cseresznyés (/meggyes?) pite
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet sót
- 2 evőkanál méz
- 1 kis pohár (175 g) natúr joghurt
- 5 evőkanál étolaj
- kb. 1 kg cseresznye
Összegyúrtam a hozzávalókat, és a tészta háromnegyedével kibéleltem egy kikent és kilisztezett tortaformát, majd megszórtam 2 kanál zsemlemorzsa + 1 kanál cukor keverékével Rátettem egy kilónyi kimagozott cseresznyét, majd megszórtam őrölt fahéjjal és 1 evőkanál cukorral. A maradék tésztából rácsot készítettem a tetejére. 180 fokon 30 perc sütés kellett neki, előmelegítés nélkül.
Megjegyzés: Cseresznyét nem találtam a piacon, úgyhogy én meggyel csináltam a sütit, es csak anynit változtattam a recepten, hogy picit több cukrot szórtam a tetejére a meggy savanyúsága miatt. Naaaaaaagyon fini lett!
Forrás: http://dulmina.blogspot.com/
Megjegyzés: Cseresznyét nem találtam a piacon, úgyhogy én meggyel csináltam a sütit, es csak anynit változtattam a recepten, hogy picit több cukrot szórtam a tetejére a meggy savanyúsága miatt. Naaaaaaagyon fini lett!
Forrás: http://dulmina.blogspot.com/
1 megjegyzés:
Hmm nyami
meggyet magozni lusta vagyok, ma a ribizlis lesz soron, ami Dolce Vita oldalán van :D
Megjegyzés küldése