2009. június 27., szombat

Cseresznyés (/meggyes?) pite



Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet sót
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kis pohár (175 g) natúr joghurt
  • 5 evőkanál étolaj
  • kb. 1 kg cseresznye
Összegyúrtam a hozzávalókat, és a tészta háromnegyedével kibéleltem egy kikent és kilisztezett tortaformát, majd megszórtam 2 kanál zsemlemorzsa + 1 kanál cukor keverékével Rátettem egy kilónyi kimagozott cseresznyét, majd megszórtam őrölt fahéjjal és 1 evőkanál cukorral. A maradék tésztából rácsot készítettem a tetejére. 180 fokon 30 perc sütés kellett neki, előmelegítés nélkül.


Megjegyzés: Cseresznyét nem találtam a piacon, úgyhogy én meggyel csináltam a sütit, es csak anynit változtattam a recepten, hogy picit több cukrot szórtam a tetejére a meggy savanyúsága miatt. Naaaaaaagyon fini lett!

Forrás: http://dulmina.blogspot.com/

1 megjegyzés:

Katina írta...

Hmm nyami
meggyet magozni lusta vagyok, ma a ribizlis lesz soron, ami Dolce Vita oldalán van :D