Bagel
Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 teáskanál (tk) szárított élesztő
- 1 tk só
- 1 evőkanál (ek) cukor
- 2 ek olak
- 3 dl langyos víz
Elkészítés:
A hozzávalókat a megadott sorrendben összekevered, összegyúrod, ha ragadós, és nem jól gyúrható, rakhatsz még bele lisztet (nekem általában kell még hozzá egy kicsi). Letakarod egy ruhával, és szobahőmérsékleten hagyod kelni kb. 2 órát. 8 egyenlő részre osztod, és kis zsemléket formázol, sütőpapírra teszed. Lisztes ujjal lukakat alakítasz a közepükbe, letakarod, majd ismét hagyod kelni kb. fél órát. Eközben bekapcsolod a sütőt kb. 200 fokra (ha légekeveréses, akkor 180-ra), vizet forralsz, és aztán mindegyik bagelt főzöd kb. 10-15 másodpercig, majd ismét a sütőpapírra teszed. Az előmelegített sütőben a bagel-öket kb. 20 percig sütöd. KÉÉÉÉSZ! :)
Tipp: amikor kiveszed a bagelt a forró vízből, megszórhatod pl. szezámmaggal, vagy bármi mással. Jól ragad rá, és nagyon fini lesz így is! :) Sőt, szerintem a szezámmagos az igazi!
A hozzávalókat a megadott sorrendben összekevered, összegyúrod, ha ragadós, és nem jól gyúrható, rakhatsz még bele lisztet (nekem általában kell még hozzá egy kicsi). Letakarod egy ruhával, és szobahőmérsékleten hagyod kelni kb. 2 órát. 8 egyenlő részre osztod, és kis zsemléket formázol, sütőpapírra teszed. Lisztes ujjal lukakat alakítasz a közepükbe, letakarod, majd ismét hagyod kelni kb. fél órát. Eközben bekapcsolod a sütőt kb. 200 fokra (ha légekeveréses, akkor 180-ra), vizet forralsz, és aztán mindegyik bagelt főzöd kb. 10-15 másodpercig, majd ismét a sütőpapírra teszed. Az előmelegített sütőben a bagel-öket kb. 20 percig sütöd. KÉÉÉÉSZ! :)
Tipp: amikor kiveszed a bagelt a forró vízből, megszórhatod pl. szezámmaggal, vagy bármi mással. Jól ragad rá, és nagyon fini lesz így is! :) Sőt, szerintem a szezámmagos az igazi!
1 megjegyzés:
az ételeid nagyon jól néznek ki. Gusztusosak, finomak. Anna
Megjegyzés küldése